Vanackere geen kandidaat voor Brusselse gemeenteraad

© brusselnieuws.be
15/06/2012
De lokale afdelingen van CDH en CD&V hebben hun gemeenschappelijke lijst voor Brussel-Stad voorgesteld. Lijsttrekker is zoals verwacht Joëlle Milquet. Kandidaat-schepen Bianca Debaets staat op de zesde plaats. Steven Vanackere staat niet op de lijst.

Na Milquet volgen de schepenen Bertin Mampaka, Hamza Fassi-Fihri en Christian Ceux. Ook de 30-jarige Katherine Jacobs, woordvoerster van Benoît Cerexhe, staat hoog op de lijst.

CD&V kreeg zes plaatsen op de lijst. Bianca Debaets verhuist zoals eerder gemeld van Elsene naar Brussel en staat op de zesde stek. Vicepremier Steven Vanackere en huidig schepen Jean De Hertog komen niet meer op.

Op de achste plaats vinden we Didier Wauters, de voorzitter van het buurtcomité Maria-Christina. Hij verwierf vorig jaar bekendheid voor zijn strijd tegen de heraanleg van de Havenlaan.

Lijstduwer is Salvatore Bongiorno, een vroegere vakbondsman bij Sabena en uitbater van een Italiaans restaurant in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Enkele speerpunten in het programma zijn: meer agenten op straat, meer plaatsen in de kinderopvang en het onderwijs, meer opleidingsmogelijkheden voor jongeren en meer bomen in het straatbeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni