Showcase dEUS uitverkocht ondanks problemen website

© brusselnieuws.be
12/12/2011
Niet minder dan 80.000 fans trachtten maandagochtend een van de honderd tickets te bemachtigen voor de showcase van dEUS op 14 december in Les Ateliers Claus. De website van myevents.be kon de grote vraag niet aan en daardoor was de verkoop tijdelijk stopgezet. Intussen laat Myevents.be weten dat de 100 tickets toch de deur uit zijn.

"We hebben de verkoop weer even geopend en de tickets waren meteen de deur uit," meldt Myevents.be

Bij Les Ateliers Claus zaten ze met de handen in het haar. De verkoop van de 100 tickets voor de show van dEUS in de tijdelijke stek van de club op het Rogierplein draaide in de soep.

"We krijgen boze telefoontjes van mensen die ons zeggen dat de site van myevents.be al om 9.55 uur plat lag," vertelt Frans Claus van de gelijknamige ateliers aan brusselnieuws.be. "Ze denken dat de voorverkoop al vóór 10 uur is gestart, maar dat is niet het geval. Eigenlijk hebben we zelf totaal geen idee of en zo ja hoeveel tickets er zijn verkocht," zucht Claus.

Vraag 800 keer groter dan het aanbod
Voor de ticketverkoop werkt Les Ateliers Claus samen met de gespecialiseerde website Myevents.be. Hans Nissens van myevents.be heeft de verklaring: "Naar schatting 80.000 fans wilden een ticket kopen," zegt hij aan brusselnieuws.be. "De vraag was dus 800 keer groter dan het aanbod. Onze website draaide dan ook in overdrive. Daarom hebben we tijdelijk de verkoop stopgezet. Er waren toen al een paar tickets verkocht. We hebben dan een technische oplossing gevonden en de verkoop weer opengezet." Volgens Myevents gebeurde dat al om 11 uur, met een uur vertraging dus. De tickets waren in een handomdraai uitverkocht.

Les Ateliers Claus betwijfelen dan weer dat er 80.000 kandidaat-kopers waren. Op de site lesatliersclaus.com - waar je evenwel geen tickets kon kopen - waren er maandagochtend 1.400 unieke bezoekers.

De showcase is bedoeld als opwarmertje voor de Europese tournee van dEUS, die op 16 december van start gaat in de Lotto Arena in Antwerpen en op 17 december halt houdt in Vorst Nationaal. Voor dat laatste concert zijn nog tickets verkrijgbaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni