Sharia4Belgium dreigt Atomium af te breken

© brusselnieuws.be
17/12/2011
De radicale moslimbeweging Sharia4Belgium heeft er in een internetfilmpje mee gedreigd het Atomium af te breken. De Atomium-directie verscherpt de bewaking.

In het filmpje roept Abu Imran, de voorman van Sharia4Belgium, moslims op om "zich te bevrijden van afgoden, zoals het Atomium". Imran, voor de gelegenheid gekleed in legerkledij, houdt zijn toespraak op de Heizel, vlak voor het Atomium. "Wij dienen deze monumenten, deze afgoderij, af te breken", luidt het.

Voorts zegt Imran in het filmpje het volgende: "Kijk hoe de mensen uit Brussel en zelfs heel Europa foto's trekken van dit monument dat ze verafgoden. Hoe kunnen we moslims zijn als we dit toelaten? Hetzelfde geldt met de piramides en de Sfinx in Egypte, die ook worden verafgood. Daarom roepen we iedereen op om zich te distantiëren van afgoderij en idolatrie."

Islamitische staat
En verder: "Maar met de hulp van Allah zal België binnenkort bevrijd worden van het systeem van afgoderij, waarvan de vlag bovenop het Atomium het symbool is. Wij zullen België zuiveren van het afgoden-systeem. In plaats van miljoenen te spenderen aan de renovatie van het Atomium, zouden we beter aan de Belgische bevolking gratis water, gas en elektriciteit geven. Hoe meer moslims het initiatief nemen, hoe sneller we ons doel zullen bereiken en zullen leven in en islamitische staat."

De directeur van het Atomium, Henri Simons (PS), neemt de
bedreigingen au sérieux en verscherpt alvast de bewaking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni