Rugbyderby der Lage Landen

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
19/02/2012
De Zwarte Duivels staan op 25 februari oog in oog met rivaal en buurland Nederland.

De Belgische rugbyploeg moet in divisie 1B Polen en Moldavië laten voorgaan, maar heeft wel minder wedstrijden gespeeld. Als de ploeg haar sterke prestaties voortzet, mag ze volgend seizoen naar divisie 1A en komt ze uit tegen landen als Roemenië, Rusland en Georgië. Die hebben alle drie deelgenomen aan het afgelopen wereldkampioenschap.

Maar eerst moeten de Zwarte Duivels hun sterke reeks dus verderzetten, te beginnen met de match tegen Nederland. Op 25 februari wordt om 15 uur de aftrap gegeven in het Koning Boudewijnstadion. Kaartjes kosten tussen 5 en 15 euro en zijn verkrijgbaar bij Fnac.

In het stadion komt voor de gelegenheid een Total Rugby Village. Daar worden de confrontaties tussen Ierland en Italië (aftrap om 14.30 uur) en tussen Engeland en Wales (17 uur) op groot scherm getoond. Scheidsrechters zullen er uitleg verschaffen over de rugby­regels.

In de voormiddag spelen de Vlaamse U15 (11 uur) en U17 (12.30 uur) tegen Nederlandse selecties. Beide wedstrijden worden gespeeld op het veld van de VUB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni