Rechter stuurt doodrijder op bezinning

© brusselnieuws.be
18/03/2011
De man die verantwoordelijk is voor twee verkeersdoden in oktober vorig jaar is voorwaardelijk vrijgelaten. De 23-jarige moet zich van de onderzoeksrechter drie maanden lang terugtrekken bij zijn familie in Marokko om zich te bezinnen. Nadien zal hij voor de rechtbank moeten komen.

Het ongeval dateert van 16 oktober 2010. Een Citroën die vanaf de Picardstraat de Ribaucourtstraat wilde inslaan werd gegrepen door een Mercedes die met een snelheid van 115 kilometer/uur richting Havenlaan reed. De 47-jarige bestuurder van de Citroën en zijn 12-jarige dochter kwamen daarbij om het leven. De 23-jarige bestuurder van de Mercedes pleegde vluchtmisdrijf maar gaf zichzelf later zelf aan bij de politie.

De onderzoeksrechter liet de bestuurder aanhouden maar besliste nu om hem vrij te laten onder voorwaarden. Dat gebeurde na overleg met de advocaten van beklaagde. Een van de voorwaarden is dat de jongeman drie maanden bij zijn familie in Marokko verblijft en zich daar bezint over zijn daad.

Het parket benadrukt dat de beslissing kadert in de procedure van de voorlopige hechtenis. De jongeman zal zich later nog voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni