Politie komt tussenbeide in Molenbeeks stembureau

© FM Brussel
14/10/2012
De politie van de zone West is zondag tussengekomen in bureaus 8 en 9 in Sint-Jans-Molenbeek. Dat gebeurde op vraag van de voorzitter nadat een van de bijzitters had gepoogd mensen te vergezellen in het stemhokje en instructies had gegeven "in een vreemde taal". Volgens de politie is er geen sprake van fraude.

Het nieuws wordt bevestigd door de politie van de zone West. "Op vraag van de voorzitter is de politie tussengekomen in bureaus 8 en 9", zegt woordvoerder Johan Berckmans. "Een van de bijzitters poogde daar mensen te vergezellen in het stemhokje. De bijzitter in kwestie heeft daarop vrijwillig een andere functie aanvaard."

De bijzitter zou volgens sommigen een persoon van PS-signatuur geweest zijn, maar dat wou de politie niet bevestigen. Er wordt ook gemeld dat meerdere stemmen in bureaus 8 en 9 ongeldig zijn verklaard. Nog volgens de politie is er geen sprake van fraude.

Volgens de website van La Capitale was er in de bureaus 8 en 9 ook sprake van pogingen tot beïnvloeding door PS-militanten. Dat nieuws kon voorlopig nog niet bevestigd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni