'Grootste bar van Brussel' heeft geen alcoholvergunning

© brusselnieuws.be
14/01/2013
De politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene controleerde verschillende cafés in de Vijfhoek en in Laken. In verschillende zaken zijn rokers betrapt. Twee anderen hadden dan weer geen vergunning om alcohol te serveren. Het gaat onder meer de bekende bar Flamingo in de Lakensestraat, stelde FM Brussel vast.

Flamingo, dat met veel poeha opende in het voorjaar van 2012, bleek zaterdag niet te beschikken over een vergunning van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), noch van de dienst Gezondheid van de stad Brussel, noch van de brandweer. Evenmin had het een vergunning om alcohol te verkopen. De politie nam dan ook 150 flessen in beslag en verzegelde de rest van de voorraad. Ten slotte stelde de politie ook nog een reeks inbreuken op de sociale wetgeving vast.

Een bar in de Begijnhofwijk had ook al geen brandweerattest en maakte zich eveneens schuldig aan inbreuken op de sociale wetgeving. In een café in de Stevensstraat waren zes mensen aan het roken. Ook hier hield de uitbater zich niet aan de sociale wetgeving.

Een vierde etablissement in de Leopold I-straat had geen alcoholvergunning, in een vijfde, in de Claessensstraat, bleken drie klanten drugs bij te hebben en in een zesde, in de Bockstaellaan, zaten twee mensen te roken. Ook deze cafés namen het niet nauw met de sociale wetgeving.

Ook in een zaak op de Houba de Strooperlaan vond de politie vier rokende klanten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni