Piratenpartij hijst de zeilen in Brussel

© brusselnieuws.be
24/09/2012
De Piratenpartij komt op in Brussel-Stad bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, met Line Callebaut als lijsttrekster. De partij pleit voor een meer transparante overheid en voor het vrij delen van kennis via het internet.

De lijst wordt getrokken door Line Callebaut, een ex-journaliste van Gazet Van Antwerpen en afkomstig uit Hamme. Callebaut werkt momenteel als copywriter voor websites.

In een mededeling zegt de partij te pleiten "voor meer transparantie in de communicatie van overheidsaanbestedingen, bedrijfsbelangen en wetenschappelijk onderzoek". De partij wil ook dat informatie vrij via het internet gedeeld kan worden.

De lokale partijstandpunten wil de partij door de burger laten aanreiken. "Dossiers als veiligheid en netheid liggen voor de hand", klinkt het. "Daar willen we gaan voor langetermijnoplossingen."

Ook in Schaarbeek en Elsene zal de partij op de stembiljetten staan.

De piratenpartij maakt deel uit van een beweging die komt over gewaaid uit Zweden. Daar werd in 2006 de originele piratenpartij opgericht door mensen verbonden aan de website The Pirate Bay, langs waar gebruikers bestanden met elkaar kunnen delen. Die website werd en wordt regelmatig offline gehaald omdat ze inbreuken op het auteursrecht mogelijk maakt.

De Zweedse Piratenpartij heeft momenteel twee verkozenen in het Europees parlement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni