'Partij Islam onder Iraanse invloed'

© brusselnieuws.be
21/12/2012
De twee gekozenen van de partij Islam hebben felicitaties gekregen van de internationale sjiitische organisatie Ahl ul-Bayt, die in Teheran gebaseerd is. De islampartij nodigt de twee naar de Iraanse hoofdstad uit.

De voornaamste leider van Islam, Anderlechts gemeenteraadslid Redouane Ahrouch, is een sjiiet, maar zegt dat de "lijst Islam een islamitische partij en niets anders is". "We beschouwen ons niet als sjiitisch. We militeren voor het recht van alle moslims", zegt Abdelhay Bakkali, voorzitter van de Brusselse afdeling van de beweging in de krant Le Soir, die met het nieuws opent op zijn voorpagina.

Ahrouch voegt eraan toe dat "niet alleen de Iraniërs verheugd reageren. We hebben ook felicitaties gekregen van Egypte: onze broeders zijn blij dat een lichtje voor de moslims kan branden in een van de belangrijkste hoofdsteden van de westerse wereld."

Teheran juicht de doorbraak van de partij in Brussel toe. De twee gekozenen kregen felicitaties van Muhammad Salar, die binnen Ahl ul-Bayt verantwoordelijk is voor internationale zaken. De Brusselse gekozenen zijn dit weekend in Teheran uitgenodigd samen met andere islamitische gekozenen uit Duitsland en Groot-Brittannië.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni