Parkeerplan Anderlecht: 5 euro per uur rond stadion

© FM Brussel
24/06/2011
Supporters die met de auto naar Anderlecht trekken om hun ploeg aan het werk te zien, zullen voortaan 5 euro per uur moeten betalen als ze in de zone rond het Constant Vanden Stockstadion willen parkeren. En dat maximaal voor 2 uur.

De Anderlechtse gemeenteraad keurde donderdagavond het parkeerplan zone Astridpark goed. Het plan moet ervoor zorgen dat de buurtbewoners van het stadion minder hinder ondervinden tijdens voetbalwedstrijden in het Vanden Stockstadion.

Veel supporters parkeren momenteel nog in de omliggende straten, maar zullen daar voortaan 5 euro per uur voor moeten betalen. Ook wordt het parkeren beperkt tot maximaal twee uur. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete van 60 euro.

De supporters reageren verontwaardigd op de maatregel. Volgens Patrick Michiels van de Dilbeekse supportersclub Purple Power is de hinder voor de buurt niet nieuw en hebben ze geen reden tot klagen. "Het stadion staat er al sinds 1908. Dat is hetzelfde als die mensen die in Zaventem een huis kopen en nadien klagen dat er vliegtuigen overvliegen. Je weet dat er een voetbalstadion is en dus neem je dat er bij."

De gemeente Anderlecht overlegt wel nog met de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB en met voetbalclub RSC Anderlecht om gratis vervoer in te leggen tijdens de wedstrijden om supporters aan te zetten de auto thuis te laten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni