Oudergem krijgt na 36 jaar opnieuw Vlaamse schepen

© brusselnieuws.be
29/11/2012
De gemeente Oudergem krijgt na 36 jaar opnieuw een Vlaamse schepen in het college. Dirk Hoornaert zal voor de kartellijst Samen de bevoegdheid Nederlandstalige Aangelegenheden opnemen. Over twee andere bevoegdheden wordt nog onderhandeld.

Samen vormt in Oudergem een meerderheid met de lijst van burgemeester Didier Gosuin (FDF), die bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn absolute meerderheid versterkte.

Gosuin had aan de kartellijst het Vlaamse schepenambt al beloofd indien ze een zetel zouden halen. In tegenstelling tot in 2006 lukte dat bij deze verkiezingen wel.

'Schepen voor alle inwoners'
Dirk Hoornaert stond als onafhankelijke op de Samen-lijst, waar verder kandidaten van SP.A, CD&V en Open VLD op stonden. Hoornaert wil niet enkel een schepen zijn voor de Vlaamse bewoners. "Ik word een schepen voor alle inwoners", vertelt Hoornaert. "We moeten met een absolute meerderheid van Franstalige partijen samenwerken. Met verenigde krachten van beide kanten willen we zorgen voor een goed bestuur in Oudergem."

Naast Nederlandstalige Aangelegenheden krijgt Hoornaert waarschijnlijk nog twee andere bevoegdheden. "Die zullen het ons mogelijk maken om, vanuit onze visie, de toekomst en het welzijn van alle Oudergemnaren verder uit te bouwen en te verzekeren", luidt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni