Heembeek krijgt nieuw dienstencentrum voor senioren

Matthias Vanheerentals
© Brussel Deze Week
18/01/2013
Heembeekse senioren kunnen voortaan terecht in het nieuwe lokaal dienstencentrum Ado-Icarus, in het café van ontmoetingscentrum Familia in de Frans Vekemansstraat. Het moet een ontmoetingsplek worden voor alle Nederlandstalige senioren.

"We willen een laagdrempelig ontmoetingscentrum zijn," zegt verantwoordelijke Conny Roekens, "want dat heeft Heembeek echt nodig. Ik wil in de eerste plaats goed luisteren naar de wensen van de senioren, en daarnaast ook heel wat activiteiten organiseren, zoals hobby- en vormingsnamiddagen: computerlessen, informatie rond valpreventie, diabetes enzovoort. Ook wie vragen heeft over aanpassingen aan zijn woning, dienstverlening aan huis en thuiszorg, kan hier terecht. Maar we gaan zeker en vast ook uitstapjes organiseren. Onze locatie hier zal ook nog toegankelijker gemaakt worden voor mensen met een handicap. Zo komen er een extra ingang en een traplift."

Het lokaal dienstencentrum wordt van meet af aan ingebed in een multifunctioneel project dat over drie jaar gerealiseerd zal worden in de buurt van het Peter Benoitplein. Daar komt een dagverzorgingscentrum, een dienst voor zelfstandig wonen voor mensen met een fysieke beperking, bibliotheek, gemeenschapscentrum én het lokaal dienstencentrum. "We zullen na verloop van tijd dus verhuizen naar waar alle diensten gecentraliseerd zullen worden. Belangrijk is ook dat het project er zeker komt. De Heembekenaren kunnen erop vertrouwen dat alles in orde komt."

De nieuwe campus is een gezamenlijk project van de Stad Brussel, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de vzw Ado-Icarus.

De komende drie jaar kunt u dus nog terecht in de Frans Vekemansstraat 131, voorlopig drie dagen per week: maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 17 uur. Contact opnemen kan via conny.roekens@ado-icarus.be of 0470-90.04.04

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni