Nieuwe fietsvereniging start gidsbeurten in vijf talen

© brusselnieuws.be
10/05/2011
Met Cactus en Co heeft Brussel er een nieuwe fietsvereniging bij. Het initiatief van Duitse en Vlaamse Brusselaars biedt fietstochten aan in vijf talen. Eerste afspraak op zaterdag 14 mei.

Cactus en Co start met twee fietsformules. Het 'beste van Brussel' richt zich tot een publiek dat Brussel nog niet kent. De tour toont een selectie van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden. Op het programma staan onder meer het Justitiepaleis, de Grote Markt, het EU-Parlement en het Koninklijk Paleis.

De tweede tour heet 'Brussel Onbekend' en vermijdt net de toeristische hits. Op het menu staat dan onder meer een bezoek aan het dak van Parking 58, Thurn & Taxis, sfeervolle cafés en contrastrijke Brusselse sites.

Berlijnse ervaring
Cactus en Co is een initiatief van twee jonge Brusselaars uit Berlijn en vier Vlaamse Brusselaars. "In Berlijn hebben we heel wat ervaring opgedaan met fietstochten bij 'Berlin on Bike'," vertelt Dominik Scholz. De zes combineren hun gidsbestaan allemaal met andere bezigheden.

De nieuwe vereniging blaakt ook van het idealisme. "Ons doel is zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. De winst die we maken willen we in acties stoppen om de fiets te promoten. Mensen fietsen gewoon veel te weinig in Brussel."

De eerste fietstocht van Cactus en Co vertrekt zaterdag 14 mei om 14 uur aan het Fietspunt Centraal Station.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni