Nieuw asfalt Brazilië- en Venezuelalaan stopt aan gemeentegrens

Christophe Degreef
© Brussel Deze Week
07/11/2012
De voorbije weken werd het wegdek van de Braziliëlaan en de Venezuelalaan onder handen genomen. Maar het nieuwe asfalt stopt aan de grens tussen Elsene en Brussel.

Volgens gemeenteraadslid Yves Rouyet (Ecolo) is dat vreemd omdat er normaal gezien toch een beetje coördinatie is tussen gemeenten wanneer er wegen worden heraangelegd. "Men asfalteert dan een hele straat, ongeacht de gemeentegrens, en men stuurt de factuur door. Nu is dat echter niet het geval, en krijg je zulke absurde situaties, waarbij het Brusselse deel van de lanen er slecht bijligt en je in Elsene zacht rijdt."

Op het kabinet van schepen van Openbare Werkzaamheden Pierre Lardot (PS) heeft men een verklaring. "Het gaat hier om een herasfaltering van de Elsense kant van de genoemde straten, goed voor maar 10 procent van het totale straatoppervlak," zegt ingenieur Olivier De Klerck. "Bij zulke kleine ingrepen is het de gewoonte dat men niet overlegt met de buren. Bij grote werkzaamheden is het wel de regel dat de gemeente met het grootste aandeel straat werkzaamheden coördineert. Deze herasfaltering was voor ons nodig, maar niet voor Brussel."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni