Nederlandse les voor anderstalige ouders in 30 scholen

© brusselnieuws.be
01/02/2011
Het Huis van het Nederlands wil dit jaar ouders stimuleren om Nederlands te leren en scholen helpen om in het Nederlands te praten met anderstalige ouders. Het startschot voor het project ‘Nederlands voor ouders’ is dinsdag gegeven tijdens een infosessie in basisschool Sint-Jozef in Evere.

In 2010 waren twee op drie ouders van kinderen in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel zelf niet Nederlandstalig. Voor scholen is het dus niet evident om met anderstalige ouders te communiceren.

het Huis van het Nederlands geeft al workshops waarin leerkrachten, medewerkers en directie leren hoe taal mondeling en schriftelijk duidelijker kan. Maar nu is er ook een programma voor de ouders zelf. Mama's en papa's die zelf Nederlands leren, kunnen de prestaties van hun kinderen makkelijker opvolgen en beklemtonen zelf het belang van het Nederlands. Het Huis heeft hiervoor een kalender ontwikkeld die alvast wat Nederlands in de keuken of huiskamer brengt. Met sportdag-, fruitdag- en andere stickertjes kunnen ouders en kinderen aan de slag.

Brussels minister Jean-Luc Vanraes (Open VLD), binnen de VGC bevoegd voor Onderwijs, heeft voor dit project een budget van 75.000 euro gereserveerd. "De bedoeling is het 'Nederlands voor ouders' in alle Nederlandstalige basisscholen in Brussel te organiseren. Nu zijn er al 30 van de 80 basisscholen die hierin meestappen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni