Informatiecentrum en bibliotheek Muntpunt gaat officieel open op 7 september volgend jaar. Dat staat in de nieuwe beleidsbrief van Vlaams minister voor Brussel Pascal Smet (SP.A). De opening is al enkele keren uitgesteld.

"Het gebouw zal helemaal af zijn begin juli en bepaalde doelgroepen zullen bij wijze van test dan al boeken kunnen ontlenen maar de grote opening is voor 7 september", zegt Smet.

Muntpunt komt waar vroeger de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek zat. Het wordt behalve een bibliotheek ook de plek waar men informatie vindt over alle Nederlandstalige diensten en activiteiten in Brussel.

Muntpunt krijgt voor de officiële opening al de belangrijke taak om de Vlaamse feestdag een nieuwe richting uit te sturen. "We hebben aan Muntpunt gevraagd om samen met alle culturele instellingen een nieuw model uit te werken." Of de traditionele slotshow op de Grote Markt behouden blijft wil Smet nog niet kwijt.

Oorspronkelijk was de opening van Muntpunt al in 2011 voorzien. De datum werd stelselmatig opgeschoven. In de laatste communicatie heette het dat Muntpunt vóór de zomer van 2013 ging openen, in het late voorjaar. "Bij een dergelijke grote werf zijn er altijd onvoorziene dingen", aldus Smet. "Dit keer was er bij voorbeeld extra werk aan het dak. Belangrijk is dat we een heel mooi gebouw wilden, een baken in de stad, en dat zal het ook worden. Iedereen die er recent gepasseerd is heeft gezien dat het enorme mogelijkheden biedt voor de uitstraling Van Nederlandstalig Brussel."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni