Moslims lanceren petitie pro gemengde koppels

© brusselnieuws.be
12/08/2011
Een vereniging van progressieve moslims is een petitie gestart ter verdediging van de multiculturele samenleving. De ondertekenaars pleiten voor meer tolerantie en openheid naar aanleiding van verbale en fysieke agressie tegen een Belgisch-Marokkaans koppel.

Lees ook: Geen fait divers

Het incident vond vorige week plaats in de buurt van het Liedtsplein in Schaarbeek. Jongeren beschimpten er een Marokkaanse vrouw in het bijzijn van haar Belgische man. Even later werd hun voordeur geforceerd en kreeg de vrouw een klap. Buren konden erger voorkomen.

Via een petitie, onder de aandacht gebracht door de RTBF, willen de leden van de vereniging Musulmans Progressistes hun verontwaardiging uiten over de verbale en fysieke agressie en het koppel een hart onder de riem steken. Ze vinden dat er massaal moet gemobiliseerd worden "door voorstanders van de multiculturele samenleving, zeker onder mensen met een moslimachtergrond, in naam van de waarden die een vredevolle en cultureel diverse maatschappij mogelijk maken."

De ondertekenaars onderstrepen verder dat elke burger "als hij of zij dat wenst, zich moet kunnen onttrekken aan zijn of haar etnisch-culturele of religieuze groep."

Vrijdagmiddag hadden meer dan honderd mensen de petitie ondertekend. Meer informatie vindt u op de website van Musulmans Progressistes (zie externe links).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni