Monique Moens ruilt Vlaams Belang voor Dedecker

© FM Brussel
26/04/2007
Monique Moens, Vlaams parlementslid en Brussels gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang, stapt over naar de Lijst Dedecker. Ze zal op de lijst staan voor de Kamer in Brussel-Halle-Vilvoorde.

Moens zegt dat ze zich niet kan terugvinden in de toenemende verstarring van het Vlaams Belang. Ze heeft vooral kritiek op voorzitter Frank Vanhecke die onbuigzaam zou zijn. Topman Filip Dewinter noemt ze begripvol. En op lokaal vlak zit die vestarring bij kopman Johan Demol, zo beweert Moens.

"Johan Demol is de grote man, en de andere mandatarissen hebben zeer weinig inbreng. De mandatarissen in Brussel mogen wel iets zeggen, maar uiteindelijk ligt de beslissing toch bij Johan Demol en Frank Van Hecke."

Volgens Monique Moens zullen nog meer leden van het Vlaams Belang uit Brussel-Halle-Vilvoorde de overstap maken naar de Lijst Dedecker. Moens zegt dat ze nog niet weet welke plaats ze op de lijst van Jean-Marie Dedecker krijgt.

Brussels gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Eric Arckens van het Vlaams Belang treurt niet om haar overstap. "Het is absoluut geen verlies, er is niemand die er om rouwt. We hebben er zelfs eens goed mee gelachen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni