Vervoersmaatschappij MIVB heeft haar hierziene plannen voor de tramremise aan de Marconisite in Ukkel voorgesteld. De plannen moesten gewijzigd worden na protest van de gemeenten Ukkel en Vorst. Er is nu meer aandacht voor groen en geluidsdemping (met filmpje).

De tramstelplaats komt tussen de Ruisbroeksesteenweg, de Neerstalsesteenweg en de Stallestraat. De site ligt voor het grootste deel in Ukkel en voor een klein deel in Vorst. Faciliteitengemeente Drogenbos is ook vlakbij. De buurt en de gemeenten Ukkel en Vorst waren gekant tegen de oorspronkelijke plannen van de MIVB. De trams zouden geluids- en verkeersoverlast veroorzaken en de remise zou te dicht bij de huizen liggen. De MIVB kreeg uiteindelijk geen stedenbouwkundige vergunning voor het project.

De vervoersmaatschappij legt nu de gewijzigde plannen op tafel. In vergelijking met Marconi 1.0 komt er meer groen en een geluidswerende muur. Alle technische installaties komen in een onderhoudshal. Op het dak komen zonnepanelen en er is ook plaats voor een boomgaard op de site.

De MIVB zal ook een dialoog met de buurt aangaan. Om het project aan te prijzen liet de vervoersmaatschappij alvast een animatiefilmpje maken. Er komt ook een tijdelijke expo waarop de buurt vragen kan stellen aan de projectverantwoordelijken. Die loopt in de Ruisbroeksesteenweg 83 in 1190 Brussel. De expo is open van 2 tot 26 februari, op woensdag van 14 tot 18 uur, op vrijdag van 10 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 13 uur.

De vervoersmaatschappij hoopt in juni de nodige vergunningen op zak te hebben, zodat de werf eind 2012 van start kan gaan.

Bekijk via de link ook het filmpje van de nieuwe tramremise.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni