Mini-Europa evenaart bezoekersrecord

© brusselnieuws.be
01/08/2012
Mini-Europa kreeg afgelopen maand evenveel bezoekers als in juli 2011, een recordmaand. Dat is vooral te danken aan een stijgend aantal buitenlandse bezoekers. Océade kreeg minder bezoekers over de vloer.

"Dat we de recordmaand juli 2011 evenaren, is een bijzonder goed resultaat", zegt gedelegeerd bestuurder Thierry Meeùs aan brusselnieuws.be. Toch noteerde het pretpark een daling van het aantal Belgische bezoekers. Die werd goedgemaakt door de toename aan buitenlandse bezoekers.

"De verschuivingen van het aantal bezoekers per land weerspiegelen de economische context. Het aantal Spanjaarden en Italianen daalde, terwijl we meer Nederlanders, Duitsers en Russen over de vloer kregen", aldus Meeùs. Voorts steeg het aantal bezoekers uit India en Zuid-Amerika.

Het waterpretpark Océade kent dan weer een lichte terugval.

Precieze bezoekerscijfers geeft Meeùs pas aan het einde van de zomer. Voor het hele jaar 2012 verwacht hij een stabilisering van het aantal bezoekers van Mini-Europa (360.000) en een daling van het aantal bezoekers van Océade, van 240.000 naar 230.000.

Eerder dit jaar maakte Meeùs bekend dat zowel Mini-Europa als Océade eind augustus 2013 sluiten, omdat ze moeten wijken voor het Neo-project op de Heizel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni