Mini-Europa en Océade mogen tot 2015 blijven

© brusselnieuws.be
14/06/2013
Mini-Europa en Océade mogen plots toch tot 2015 op de Heizelvlakte blijven. Dat heeft minister-president Vervoort (PS) gezegd in het Brussels parlement. De eigenaar heeft nog niet toegezegd. "We vragen vier jaar, eerder gebeurt hier toch niets," zegt Thierry Meeùs aan brusselnieuws.be.

Normaalgezien zouden de attractieparken de deuren sluiten op 31 augustus, omdat de stad Brussel het huurcontract niet had verlengd. Beide attracties moeten de baan ruimen voor het Neo-project van de Stad Brussel. Eigenaar Thierry Meeùs was al langer vragende partij voor een verlenging, maar kreeg totnogtoe nooit een toezegging.

Meeùs bevestigt dat hij een aanbod van de Stad kreeg om twee jaar langer te blijven. "Maar twee jaar is te kort. We vragen om minstens vier jaar te blijven. Eerder kunnen de werken in het kader van Neo toch niet beginnen. De stad heeft nog niet geantwoord op die vraag. Dat hij de verlenging van twee jaar weigert, wil Meeùs ook niet gezegd hebben.

De eigenaar wijst erop dat de huidige situatie ondraaglijk is voor het personeel. "Er moet zekerheid komen. Gisteren nog hoorde ik van een personeelslid dat geen hypothecair krediet meer krijgt omdat die persoon bij ons werkt."

Dat Océade weg moet van de Heizel, is plots overigens niet helemaal zeker meer. "De Stad heeft aan het personeel verteld dat een as van het Neoproject zou kunnen verschuiven, zodat Océade zou blijven bestaan. Maar we hebben dat voorstel niet op papier."

Eerder vandaag liet Meeùs nog weten dat een verhuizing van Mini-Europa naar Ukkel een reële piste is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni