Minder ongevallen met gewonden in Brussel

© brusselnieuws.be
20/04/2011
Het aantal verkeersdoden in ons land is vorig jaar overal gedaald, behalve in Brussel. Het aantal letselongevallen in het hoofdstedelijk gewest daalde dan weer wel sterker dan in Vlaanderen en Wallonië.

In heel België waren er vorig jaar exact 729 verkeersdoden, een absoluut laagterecord en 12 procent minder dan in 2009. Dat blijkt uit de cijfers van de verkeersveiligheidsbarometer die Etienne Schouppe bekendmaakte. Die cijfers komen amper een week na de gedetailleerdere maar ook steevast tragere cijfers van de FOD Economie over 2009.

Vooral Wallonië boekte het afgelopen jaar fors vooruitgang en zag het aantal verkeersdoden slinken met 16 procent. In Vlaanderen waren er bijna 8 procent minder verkeersdoden. Het Brussels gewest kent nu al al 5 jaar een stagnering. Het aantal verkeersdoden schommelt er steevast tussen 20 en 25. Het relatief lage aantal dodelijke slachtoffers in Brussel houdt verband met de verstedelijkingsgraad en de lage snelheden die in de stad worden gehaald.

Het aantal letselongevallen in Brussel gaat overigens wel de goede kant uit. In 2010 werden er 7,3 procent minder geteld. Goed voor een forsere daling dan het Belgische gemiddelde van 4,7 procent minder ongevallen met gewonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni