Michelinster voor 'Kamo' en 'Alexandre'

© brusselnieuws.be
22/11/2010
Twee Brusselse restaurants krijgen voor het eerst een ster van de toonaangevende Michelingids. Het gaat om de Japanner 'Kamo' in Elsene en 'Alexandre' in de Vijfhoek. Klassiekers 'L'Ecailler du Palais Royal' en 'Marie' zijn hun ster kwijt, net als 'Bistrot du Mail' dat dit jaar de boeken dicht deed.

Lees ook: Kamo

Michelin stelt vandaag de editie 2011 van de restaurantgids voor België en Luxemburg voor. De bandenfabrikant laat twee Brusselse restaurants voor het eerst toetreden tot haar sterrendom. Het gaat om de Japanse fijnproeverstent Kamo in de Jaargetijdenlaan in Elsene en het Belgische huis Alexandre in de Zuidstraat.

Vaste waarde L'Ecailler du Palais Royal op de Zavel is zijn ster kwijt. Ook Marie vlakbij het Flageyplein in Elsene valt uit de gratie. Door de sluiting van Bistrot du Mail (één ster) telt Brussel uiteindelijk een ster minder dan in de vorige editie.

Daarnaast zet de trend om meer betaalbare eetgelegenheden in de gids op te nemen zich door. Zo krijgen zeven Brusselse adressen voor het eerst de vermelding Bib Gourmand. Dat duidt op een goede prijs-kwaliteitsverhouding. In Brussel werden La Manufacture, Bar Bik, El Txoko, Switch, Magenta, Leonor en Jardin de Pékin in deze categorie opgenomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni