© UN Studio

'Marks & Spencer keert terug naar Brussel'

© brusselnieuws.be
29/01/2013
Keert Marks & Spencer na tien jaar afwezigheid terug naar Brussel? In het vastgoedmilieu gaat het gerucht dat de Britse warenhuisketen een winkel gaat openen langs de Gulden Vlieslaan. In Londen wordt het bericht niet bevestigd. "We reageren niet op speculatie. Voorlopig hebben we in België enkel een webshop."

Marks & Spencer zou een filiaal openen in het woon- en winkelproject Toison d'Or dat de komende jaren wordt opgetrokken langs de Gulden Vlieslaan in Elsene. Dat schrijft de financiële krant l'Echo op haar website op basis van bronnen in het vastgoedmilieu.

Nog volgens de krant besliste de raad van bestuur van de Britse warenhuisketen om een administratief filiaal op te richten in de Koningsstraat. Dat zou dan moeten instaan voor het aanwerven van personeel voor de toekomstige vestiging(en) in België.

Het bericht wordt echter niet bevestigd door M&S. "Wij reageren niet op geruchten en speculatie", zegt woordvoerster Emma Johson aan brusselnieuws.be. "Voorlopig hebben we in België enkel een webshop."

De online winkel voor de Belgische markt werd in het najaar van 2012 gelanceerd. Over eventuele toekomstplannen wil het bedrijf niet uitweiden.

M&S sloot in 2001
Marks & Spencer vertrok in 2001 uit Brussel. Financiële problemen noopten de keten ertoe de 38 vestigingen op het Europese vasteland te sluiten. Daarmee gingen ook duizenden banen verloren. In België ging het om vier winkels, waaronder één in de Nieuwstraat, en ruim 300 jobs.

Vorig jaar keerde M&S al terug naar Parijs met een filiaal op de Champs-Elysées.

De warenhuisketen verkoopt vooral kledij, voeding en meubels, allemaal onder de eigen merknaam.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Economie, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni