Manneken maakt verboden reclame voor Hard Rock Café

© brusselnieuws.be
24/08/2012
Manneken Pis werd donderdag in een T-shirt van Hard Rock Café gestopt. Nochtans verbiedt het reglement om reclame te maken met Brussels bekendste straatjongen. Het schepencollege legde een negatief advies naast zich neer van de Orde van de Vrienden van Manneken Pis.

Het Manneken kreeg donderdag een mini-t-shirt van de bekende caféketen. Ook een mini-gitaar mocht niet ontbreken. De Brusselse burgemeester Freddy Thielemans (PS), verschillende schepenen en de internationale CEO van de caféketen woonden de plechtigheid bij. Aanleiding voor het gelegenheidspakje: de recente opening van een vestiging van Hard Rock Café in Brussel, op een hoek van de Grote Markt.

Ook Coca-Cola?
Het t-shirt is meer dan gewoon het 889ste outfit van Manneken Pis. Het is ook de allereerste keer dat het beeldje reclame maakt voor een bedrijf.

Het reglement voor het standbeeldje bepaalt nochtans dat het Brusselse waarmerk geen commerciële publiciteit mag maken. Dat schrijft La Capitale en wordt aan brusselnieuws.be bevestigd door Edmond Vandenhaute, voorzitter van de Orde van de Vrienden van Manneken Pis. "Het schepencollege heeft dat reglement zelf opgesteld in de jaren vijftig. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat Manneken Pis ook Coca-Cola-t-shirts of andere merkreclame begint te dragen?"

'Hard Rock Café is cultureel evenement'
Het Brusselse schepencollege kreeg dan ook een negatief advies van de Orde. Het stadsbestuur besloot daarop om dat advies naast zich neer te leggen. "Het Hard Rock Café is geen keten zoals een ander", zegt Cultuurschepen Hamza Fassi Fihri in La Capitale. "De komst van de keten is een cultureel evenement."

Vandenhaute vreest dat het in de toekomst moeilijk wordt om andere commerciële kandidaten te weren.

Edmond Vandenhaute, Freddy Thielemans, Hamza Fassi Fihri, Philippe Close en Hard Rock Café-CEO Hamish Dodds.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni