Madrane stelt Brussel als culturele hoofdstad 2020 voor

© brusselnieuws.be
04/10/2013
Brussels staatssecretaris Rachid Madrane (PS), bevoegd voor Cultuur in de Franse Gemeenschapscommissie (Cocof), wil Brussel naar voor schuiven als kandidaat culturele hoofdstad in 2020.

Madrane lanceerde het voorstel in de marge van de presentatie van het cultuurplan van de Cocof.

Het idee om van Brussel culturele hoofdstad te maken is maar een voorstel van een hele reeks in het plan, maar wordt er niet verder uitgewerkt.

Navraag bij het kabinet van Madrane leert dat het niet om een gemeenschappelijk voorstel met de VGC gaat. "Maar er is wel overlegd met VGC-collegelid Bruno De Lille (Groen) voor we dit idee naar voor schoven."

Het cultuurplan van de Cocof wil cultuur onder meer naar zoveel mogelijk mensen brengen. Daarnaast wil het plan ook de culturele economie stimuleren en ingaan op behoeften van de sector.

Het plan houdt volgens Madrane ook rekening met het cultuurplan dat de Brusselse culturele actoren (van zowel het Brussels Kunsten Overleg als het Réseau des Arts) eerder al voorstelden.

In het plan zitten ook een aantal heel concrete voorstellen. Zo voorziet het plan in de oprichting van een cel binnen Visit Brussels die aan culturele promotie doet. Er moet ook een meertalige website met info voor kunstenaars komen en een centraal steunpunt voor de begeleiding van kunstenaars.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni