Madrane boos op Bral om eigen cijfers

© brusselnieuws.be
12/06/2013
Staatssecretaris voor Netheid Rachid Madrane (PS) maakte zich onlangs serieus boos op de Brusselse Raad voor het Leefmilieu (Bral). Volgens Madrane verspreidde Bral foute cijfers over de gescheiden ophaling in Brussel. Maar: de cijfers zijn afkomstig van het kabinet van de staatssecretaris zelf.

Lees ook: Blauwe zak flopt

Op 21 mei werd Madrane ondervraagd in de commissie Netheid over de slechte sorteercijfers waarover brusselnieuws.be eind februari berichtte. In zijn antwoord noemde hij Bral een vereniging die vooral begaan is met het verspreiden van "een militant verontrustend discours" en die er alleen op uit is om de vuilniszak duurder te maken voor de Brusselaar "in plaats van een bijdrage te leveren aan de verbetering van de situatie op het terrein."

Madrane zei vlakaf dat de cijfers, die een verslechtering van de sorteerprestaties tonen, fout zijn. Alleen komen de cijfers van zijn eigen kabinet. Bral heeft ze enkel becommentarieerd.

In een brief aan alle commissieleden spreekt Bral van een "vreemd misverstand" en een "betreurenswaardige polemiek." De vereniging dringt aan op een gesprek met Madrane. "Wij hebben de indruk dat hij onze voorstellen niet of onvoldoende kent", aldus Piet Van Meerbeek. "Tot nu toe kregen we echter nog geen antwoord, noch telefonisch, noch via e-mail."

Bral pleit voor extra containerparken, een selectieve omhaling van keukenafval en een taks op de witte zak. "Die taks moet de Brusselaar stimuleren om de diensten van Net Brussel te gebruiken en kan gecompenseerd worden door een verlaging van de gewestbelasting. Eventueel kan het gewest een quotum gratis witte zakken toekennen naargelang de gezinssituatie. Witte zakken uit de handel moeten dan merkbaar duurder zijn dan blauwe en gele."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni