Liga voor Mensenrechten lanceert website tegen politiegeweld

© FM Brussel
15/03/2013
De Franstalige Liga voor Mensenrechten lanceert een website tegen politiegeweld. Ze doet dat naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Politiegeweld vandaag. Om zes uur vanavond is er aan het Fontainasplein in Brussel ook een betoging tegen politiegeweld.

In 2012 dienden bijna 2.700 mensen een klacht in bij Comité P tegen politiegeweld. De Franstalige Liga voor Mensenrechten lanceert daarom obspol.be waarop slachtoffers van politiegeweld alle nodige informatie terugvinden.

Veel slachtoffers weten nu niet hoe ze een klacht moeten indienen. "Op obspol.be vind je informatie over de werkwijze en de mogelijkheden om een klacht neer te leggen", legt Alexis Deswaef, voorzitter van de Franstalige Liga, uit. "Op de website staat ook een formulier dat online ingevuld kan worden door zowel de slachtoffers als de getuigen van politiegeweld. Uit die informatie willen wij statistische gegevens halen zodat we ons niet meer alleen moeten baseren op de statistieken van de politie zelf of op die van het Comité P. We zien bij ons immers meer en meer klachten binnenkomen."

Aan het Fontainasplein in het centrum van Brussel is er vanavond om 18 uur ook een betoging tegen politiegeweld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni