Lerarenopleiding HUB verhuist naar het centrum

© brusselnieuws.be
22/03/2011
Op 27 juni sluit Campus Nieuwland definitief haar deuren. De lerarenopleiding van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) die daar gevestigd is, verhuist naar de campus in de Stormstraat.

De verhuis van de lerarenopleiding past in de plannen van de HUB om al haar opleidingen te centraliseren in de Stormstraat. "Met de verhuis verzekeren we het studiecomfort van onze studenten en de vlotte bereikbaarheid van onze opleidingen," zegt Mia Sas, groepsvoorzitter Professionele Opleidingen.

De centralisatie heeft heel wat voordelen, klinkt het. "Er is niet alleen de nabijheid van het stadscentrum, maar er is ook de centrale bibliotheek, het nieuwe studentenrestaurant en de moderne lesinfrastructuur waar onze student-leraren gebruik van kunnen maken."

Toch verhuizen nog niet alle student-leraren naar het centrum. De studenten Secundair Onderwijs - Lichamelijke Opvoeding blijven voorlopig gehuisvest op de sportcampus Parnas in Dilbeek. Eerder verhuisden de studenten economie, rechten en taal- en letterkunde en sociaal werk al naar de Stormstraat.

Op Campus Nieuwland komt in de plaats van de lerarenopleiding een 'brede school'. Er komt een basisschool, een crèche, buitenschoolse opvang, opvoedingsondersteuning, een muziekacademie en een secundaire school voor buitengewoon onderwijs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni