Leraar Guillaume Deman wint Bachelorprijs met Brussel-kit

EVC
© brusselnieuws.be
18/12/2012
De pas afgestudeerde leraar Guillaume Deman uit Laken uit heeft een Bachelor Award 2012 gewonnen met zijn bachelorproef ‘Brussel, onbekend maakt onbemind!?’. Hij ontwierp een kit voor leraars en leerlingen waarmee ze hun Brusselkennis kunnen bijspijkeren.

Deman focust in zijn eindwerk op de belangrijke gebouwen en wijken die wijzen op de hoofdstedelijke rol van Brussel. Met al die 'getuigen' maakte de oud-student een praktische werkbundel voor leerkrachten aardrijkskunde.

Guillaume Deman uit Laken volgde de bacheloropleiding Secundair onderwijs aan de Hogeschool-Universiteit Brussel. Als geboren en getogen Brusselaar zocht hij naar een mogelijkheid om een Brusselse invalshoek te geven aan zijn bachelorproef. Hij besloot te werken rond het thema 'opvoeden tot burgerzin'.

Via een 'Grote Brusseltest' peilde hij bij 135 leerlingen uit het secundair onderwijs naar hun kennis van het Institutionele Brussel. "De actualiteit volgen of actief zijn in jeugdbewegingen heeft het grootste positieve effect op de score van leerlingen, zo bleek uit de enquête", vertelt Deman. Deman stippelde voorts een Brusselse excursie uit om de leerinhouden concreet te maken.

Geldprijs
Intussen is Guillaume Deman aan de slag als leraar Aardrijkskunde en Techniek aan het Jan-Van-Ruusbroeckollege in Laken.

De Bachelor Awards werden dit jaar voor de 14de keer uitgereikt. Uit bijna alle Vlaamse hogescholen werden 58 genomineerde afstudeerwerken en bachelorproeven voorgedragen. Een professionele jury bekroonde 12 laureaten. Guillaume Deman is daar één van. De 12 winnende studenten ontvingen een geldprijs van 400 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni