Kantoorgebouw maakt ambtenaren Volksgezondheid ziek

© brusselnieuws.be
15/06/2011
De federale ambtenaren die overal in het land de arbeidsomstandigheden controleren, worden zelf ziek door het kantorengebouw waarin ze werken, Eurostation II aan het Zuidstation. Het gebouw, dat zeven jaar geleden in gebruik werd genomen, heeft nog altijd problemen met isolatie en luchtvochtigheid.

Meteen na de oplevering in 2004 kregen tientallen ambtenaren gezondheidsklachten, zo meldt Knack woensdag. Die zijn nog altijd niet opgelost, tot ergernis van de 3.000 ambtenaren van Volksgezondheid en de FOD Werkgelegenheid die er al zeven jaren werken.

Het gebouw blijkt op een aantal plekken zo slecht geïsoleerd dat de ambtenaren die er werken echt kou lijden, terwijl de luchtvochtigheid er vaak onvoldoende is. Dat leidt tot astma en andere ademhalingsproblemen, terwijl ook huidziektes voorkomen.

De Regie der Gebouwen, die het gebouwenpark van de federale overheid beheert, erkent het probleem. "In de hoeken van het gebouw blijken er een aantal koudezones te zijn. We hebben de eigenaars op de hoogte gebracht en zij zoeken nu oplossingen", zegt woordvoerder Johan Vanderborght.

Eurostation II ligt aan de westkant van het Zuidstation, aan het Victor Hortaplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni