Wannes, Quinten, Rula en Rosa, vier jonge Zazie-redacteurs vertellen over hun favoriete game, gadget en accessoire van de maand.

Wannes (13), de gameboy

Terraria wordt vaak afgedaan als een 2D-imitatie van de game Minecraft, omdat ook hier de wereld is opgebouwd uit blokjes. Maar als je wat beter kijkt, zie je dat dit spel heel verschillend is. In Minecraft draait het meer om het bouwen, Terraria is veel meer gericht op exploratie en op vechten. Maar je kan ook prachtige dingen maken in Terraria: huizen, bruggen, kastelen....

Het doel van het spel is om alle eindbazen te verslaan. (Eindbazen zijn ultrasterke vijanden met ultraspeciale aanvalstechnieken.) Hiervoor heb je een goede uitrusting nodig. En die krijg je door te mijnen (dingen op te graven) en schatten te vinden, en dit wordt je dan weer moeilijk gemaakt door allerlei monsters.

Terraria is een eerder moeilijke game, want de gewone monsters spawnen (verschijnen) in grote aantallen - en ook zij zijn sterk. Door de retro-graphics ziet deze game er ook nog eens fantastisch uit! Daarom verdient hij een 86/100.

Info: Terraria van Re-Logic, 9,99 euro, voor Xbox 360, PS3, Windows XP of beter

Quinten (13), de gadgetfreak

Heb jij het ook al meegemaakt? Je wilt een leuk liedje afspelen voor je vrienden, maar niemand kan het horen omdat er om jullie heen te veel lawaai wordt gemaakt. Wel, de oplossing is dus... Q-Beat!!

Je moet gewoon je gsm inpluggen op het Q-Beat-machientje en de dop op een voorwerp plakken zodat het een versterker wordt. Op een schoolbank, een doos, een glas...
De prijs varieert wel nogal: op bepaalde sites kost de Q-Beat 17 euro, op andere 30 euro. Dus alvorens je hem koopt, wel even rondzoeken op het net. Op dit moment is een bestelling op groupon.nl het goedkoopst.

Het enige minpunt is dat het op batterijen werkt, maar voor de rest is het gewoon super!

Rula (11) en Rosa (10), de modemeiden

Hebben jullie dat soms ook, dat in al je zakken nog wat geld rondslingert? Bij mij, Rula, gebeurt dat wel eens. En ik heb er iets handigs op gevonden: een klein en zelf gecreëerd portemonneetje (foto onderaan).

Dit heb je nodig:
Twee leuke stofjes, een voor de binnenkant/voering en een voor de buitenkant. Van elke stof heb je twee stukjes van 12 op 13 centimeter nodig, en natuurlijk ook een rits van ongeveer 13 centimeter.

Zo ga je te werk:

  1. Zoek bij de twee stofjes de goede en de slechte kant.
  2. Leg één stukje van de voering met de goede kant naar boven. Leg op de rand van 13 centimeter de rits en daarop een stukje buitenkant met de goede kant naar onder.
  3. Speld dit vast aan de rand van 13 centimeter waar je de rits hebt gelegd. Dan moet je dat naaien met een ritsvoetje. (Als je niet weet hoe of wat, kijk dan in de handleiding van je naaimachine.)
  4. Doe nu hetzelfde met de andere stofjes aan de andere kant van de rits.
  5. Doe nu de rits tot in het midden open, leg de goede kanten van de voering op elkaar, en doe hetzelfde met de buitenkant.
  6. Nu heb je een rechthoek met in het midden de rits. Naai dit nu rond om rond, maar laat alleen een stukje van 5 centimeter open in de voering.
  7. Naai naast je stiksel nog eentje, maar nu met een zigzagsteek.
  8. Haal alles binnenstebuiten, en na wat prutswerk tover je je portemonnee tevoorschijn. Wel niet vergeten de opening in de voering nog dicht te naaien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni