Jean-Pierre Rondas bestuurder KVS voor N-VA

© brusselnieuws.be
05/04/2011
Jean-Pierre Rondas zetelt voortaan in de raad van bestuur van de KVS op voordracht van N-VA. De voormalige Klara-interviewer met Vlaams profiel uitte eerder al kritiek op de ‘Niet in onze naam’-manifestatie in de KVS.

Afgelopen vrijdag benoemde of herbenoemde de Vlaamse regering vijf bestuurders bij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. Naast Rondas is ook Linde De Corte een nieuwe naam. De Corte is dochter van topvrouw van het katholiek onderwijs Mieke Van Hecke en werkt op het kabinet van Steven Vanackere. Ze zetelt voor CD&V.

Drie van de huidige bestuurders blijven aan. Het gaat om Mireille Schreurs (echtgenote van Karel De Gucht) voor Open VLD, Frank Meysman voor CD&V en Jos Geysels (ex-voorzitter van Groen!) op voordracht van SP.A, meldt De Standaard.

Rondas is sinds februari met pensioen en neemt voor het eerst een bestuurdersmandaat op voor N-VA. Hij was eerder al scherp voor de 'Niet in onze naam'-actie van de KVS in de herfst.

'Ik zeg niet dat kunst geen politieke en kritische positie mag innemen," wordt hij geciteerd in De Standaard. "Maar ik betwijfel of de politieke positie die de KVS met acties als 'Niet in onze naam', inneemt, eigenlijk nog wel van deze tijd is. Die absolute vereenzelviging met het behoud van België valt buiten haar rol. Zo'n expliciete manifestatie, met een heel zwakke argumentatie, vind ik een zwaktebod."

Ook N-VA zelf, dat zich geviseerd voelde door de actie, haalde uit naar de avond.

Zes andere bestuurders werden eerder al benoemd op voordracht van de Stad (vijf) en de Vlaamse gemeenschapscommissie (een bestuurder).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Cultuurnieuws

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni