Hoeilaart verzet zich tegen sloop hippodroom

© brusselnieuws.be
29/01/2010
Aanstaande dinsdag zouden normaal de sloopwerkzaamheden aan de hippodroom van Groenendaal van start gaan. Een vzw van liefhebbers heeft echter beroep aangetekend tegen de sloopvergunning. Ook de gemeente Hoeilaart wil de paardenrenbaan behouden. [4 reacties]

Paardenrennen vinden er al sinds halfweg de jaren '90 niet meer plaats in Groenendaal. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), de huidige eigenaar van de site, wil de vervallen hippodroom graag omtoveren tot natuurgebied.

"We willen er een schraal grasland ontwikkelen als aanvulling op het nabijgelegen Zoniënwoud," zegt Patrick Huvenne van Natuur en Bos in De Standaard. Die plannen liggen in de lijn van de Structuurvisie voor het Zoniënwoud die de drie gewesten hebben uitgewerkt.

De verkommerde tribunes zouden in dat geval tegen de vlakte gaan. De afbraak zou normaal dinsdag beginnen. Het ANB heeft daarvoor de nodige sloopvergunning op zak.

Een vzw van paardenliefhebbers heeft echter beroep ingediend tegen die sloopvergunning. 'Recreatieve Site Groenendaal' wil de renbaan behouden en er een hippisch centrum of 'huis van het paard' oprichten. Tot er een uitspraak is over het beroep is het lot van de hippodroom onduidelijk.

"Wij hebben nog altijd dezelfde visie maar respecteren de beroepsprocedure," zegt woordvoerder Dirk Bogaert van het ANB aan brusselnieuws.be. "We kunnen niet anders dan de uitspraak afwachten."

Recreatief-toeristische topper
De vzw krijgt steun van Tim Vandenput, burgemeester van Hoeilaart (Open VLD) en Jaak Pijpen, provincieraadslid voor Open VLD en bekend paardenliefhebber.

"Hier is ruimte voor sportvelden, wat we elders in de gemeente niet hebben," zegt de burgemeester in de krant. "De tribunes kunnen worden opgeknapt en dienst doen als brasserie, hotel, feestzaal, sporthal, noem maar op. De plek kan een recreatief-toeristische topper worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni