Geflitst vanop brug? Vrijgesproken

© brusselnieuws.be
06/07/2011
Een Brusselse politierechter heeft een automobilist vrijgesproken die in april aan 95 kilometer per uur geflitst was waar hij maar 50 mocht. De snelheidsradar in kwestie zou niet vanop een brug gebruikt mogen worden. Ten onrechte zegt de politie van Brussel-Elsene.

In het vonnis schrijft de rechter dat hij aan de vaststellingen twijfelt omdat de radar vanop een brug werd gebruikt. Dat schrijven verschillende kranten.

De wagen werd ter hoogte van de Louizalaan geflitst toen hij de tunnel inreed. De vastgestelde snelheid werd na de wettelijke correctie naar 89 kilometer per uur teruggebracht.

De bestuurder in kwestie vocht de wettelijkheid van de procedure aan, met succes.

De advocaat diepte de handleiding van de snelheidsradar in kwestie - een Mesta 208 - op. Daarin staat dat het apparaat niet gemaakt is om vanop een brug gebruikt te worden. In zo'n geval kan de firma de juistheid van de gegevens niet garanderen, stelde de advocaat. De rechter had oren naar de argumenten en sprak de hardrijder vrij.

Legaal
De politie van Brussel Elsene van haar kant zegt bewijzen te hebben dat hun flitstoestellen vanop bruggen wél correct werken. Commissaris Christian De Coninck zegt aan tvbrussel dat "de politeagenten gevormd zijn voor het gebruik van het toestel. Zij hebben alle hellingsraden en de hoogtes van de bruggen, er staat een hellingsmeter op het apparaat, dat bovendien door de dienst metrologie is goedgekeurd. Het apparaat is volledig legaal en werkt correct: de gemeten snelheid is de effectieve snelheid."

De politie Brussel hoofdstad - Elsene blijft het toestel verder inzetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni