Half september eerste steenlegging voor treinmuseum

© brusselnieuws.be
29/08/2012
Het nieuwe treinmuseum van de NMBS in het station van Schaarbeek wordt Train World gedoopt. Op 14 september wordt de symbolische eerste steen gelegd. De eigenlijke werken beginnen half oktober.

Dat weet La Dernière Heure. Het nieuwe museum, met een prijskaartje van 20,5 miljoen euro moet tegen mei 2014 afgewerkt zijn. Naast het station van Schaarbeek, dat zelf gerenoveerd wordt, komt een nieuwe hal van 8.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte.

De NMBS-holding belooft geen gewone 'locomotievengarage', maar een centrum dat een overzicht biedt van de geschiedenis van de spoorwegen en treintechnologie. Het ontwerp is in handen van de Brusselse tekenaar François Schuiten.

Er komen vier grote ruimtes in het museum, afgewisseld met kleinere zalen. Een mezzanine zal de gevel verbinden met de sporen aan de achterkant van het museum, waar de locomotieven staan opgesteld. De pronkstukken daarop worden een exemplaar van de Type 12 Atlantique en de allereerste locomotief van de Belgische spoorwegen.

In het bestaande station komen een onderzoekscentrum, een bibliotheek en een cafetaria.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni