Gezien: Grote Markt op één lijn

© brusselnieuws.be
11/03/2013
De Grote Markt als een lineair panorama in plaats van een plein: het is maar een van de vele foto's op Panorama Streetline, een website die verschillende bekende plekken op een originele manier in beeld brengt.

Fotograaf Jörg Rom nam en monteerde een foto waarop het Brusselse Stadhuis, het Broodhuis en de gildenhuizen netjes naast elkaar staan in plaats van tegenover elkaar. Brussel blogt brengt de foto op haar website.

Rom maakte de foto voor Panorama Streetline. Dat internationaal fotografieproject verzamelt panoramische foto's van verschillende steden, "om de unieke tradities van architecturale ontwikkelingen op verschillende plekken in kaart te brengen".

Ook beroemde plekken als Camden Market in Londen en Alexanderplatz in Berlijn worden lineair in beeld gezet. In Brussel bracht Panorama Streetline ook nog de Huidevettersstraat en metrostation Maalbeek in beeld.


De lineaire versie

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Gezien

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni