Gerecht vat gijzelnemer van architect

© brusselnieuws.be
07/11/2012

De federale politie heeft dinsdag één van de vermoedelijk twee daders opgepakt die op 2 april architect T. De Fraine van het bureau Zampone in Molenbeek heeft gekidnapt. De 19-jarige jongeman, die alles ontkent, is in beschuldiging gesteld van gijzeling en informaticafraude.

Op 2 april werd iets na 20 uur de Vlaams-Brusselse architect T. De Fraine bij het verlaten van zijn bureau Zampone in de Scheldestraat 62 in de Molenbeekse Maritiemwijk door twee gemaskerde en gewapende mannen gedwongen om een auto in te stappen. Ze dwongen hem, onder bedreiging met een pistool, zijn bankkaartcodes te geven. Ook werd een losgeld van 5.000 euro geëist.

De gerechtelijke politie heeft een van de twee daders, een 19-jarige jongeman uit Molenbeek, dinsdag opgepakt. De daders waren immers gefilmd toen ze met de bankaart van het slachtoffer geld opnamen aan een automaat. De politie traceerde ook de GSM-nummers naar aanleiding van de onderhandelingen over het losgeld.

De vader ging in paniek met zijn vrouw naar de buren, om hen om hulp te smeken. Met alle bankkaarten die ze vonden, zijn ze geld gaan afhalen tot ze het losgeld bijeen hadden.

De vermoedelijke dader, die elke betrokkenheid ontkent, is aangehouden en wordt beschuldigd van gijzeling en informaticafraude.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni