Politiekantoor Flagey loopt vertraging op

CD
© Brussel Deze Week
31/01/2013
Het politiecommissariaat dat eind 2012 de deuren moest openen in het Flagey­gebouw, is gebruiksklaar, maar wacht nog op bekabeling. Wanneer het commissa­riaat klaar zal zijn? Dat kan de burgemeester niet zeggen.

Burgemeester Willy Decourty (PS) antwoordde in de jongste gemeenteraad op een mondelinge vraag van raadslid Geoffrey Roucourt (Ecolo). Volgens Decourty is een en ander misgelopen bij de aanbesteding van de bekabeling voor de informatica. "Toen we die aanbesteding uitschreven, zaten we nog in het commissariaat in de Alphonse De Wittestraat en wisten we nog niet dat we zouden verhuizen naar het Flageygebouw. Zodoende moesten we een nieuwe aanbesteding uitschrijven voor de bekabeling van het nieuwe commissariaat in Flagey. Dat commissariaat is gebruiksklaar, op de informaticavoorzieningen na. Maar wanneer het zal openen, dat kan ik u nog niet zeggen."

Het nieuwe commissariaat in het Flagey­gebouw wordt door de gemeente gehuurd van de privé-eigenaar. Dat komt omdat de renovatie van het gemeentelijke gebouw in de De Wittestraat te duur zou uitvallen. Ook moet het commissariaat in de wijk rond het Flageyplein de politie meer zichtbaarheid geven. De De Wittestraat ligt opzij van het Flageyplein en is niet zo bekend bij het publiek.

Het nieuwe commissariaat, op de vijfde verdieping van het voormalige omroepgebouw, is geopend van 7 tot 22 uur. "Dat is niet zo uitzonderlijk," weet Decourty. "Op het commissariaat op het Fernand Cocqplein na gelden die uren voor alle Elsense politieposten."

Het is niet de eerste keer dat de opening van een nieuw politiekantoor in Elsene vertraging oploopt. In oktober opende de politie-post in de Lang-Levenstraat met een jaar vertraging de deuren. Daar was een probleem met de aanbesteding van een kogelwerende ruit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni