Een gastronomisch diner in een Brusselse tram? Dat kan binnenkort met de ‘Tram Experience’, een concept waarbij sterrenchefs u in een tot restaurant omgevormde tram hun eigen interpretatie van de Belgische klassiekers voorschotelen.

Ongeveer een jaar lang zal de restauranttram op gezette tijden door Brussel zoeven. Wie meerijdt kan genieten van Belgische klassieke gerechten, klaargemaakt door sterrenchefs.

"We zijn volop bezig een van de trams om te vormen tot restauranttram," zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme aan brusselnieuws.be. "De tram krijgt een aangepast traject. Het is niet de bedoeling dat de gewone dienstregeling in de war gestuurd wordt. We zijn aan het uitdokteren hoe we die daarin kunnen inpassen."

De eerste rit van de culinaire tram is gepland voor februari. Tickets kosten 75 euro per persoon voor een maaltijd en een rit die ongeveer twee uur zou moeten duren. Welke chefs er zullen koken, is nog niet bekend.

De Tram Experience is een initiatief van het Brussels toeristisch bureau VisitBrussels ter gelegenheid van Brusselicious, het jaar van de gastronomie. Producent van huishoudtoestellen Electrolux zorgde voor de inrichting van de tram en de realisatie van het culinaire concept.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni