Frans Bauer zingt opnieuw in de metro

© brusselnieuws.be
19/09/2011
In de gangen van de Brusselse metro klinkt sinds vorige maandag opnieuw Nederlandstalige muziek. De Raad van Bestuur van de MIVB heeft daartoe quota opgesteld die dit mogelijk maken. Communautaire spanningen hadden de MIVB ertoe gebracht het Nederlandstalige aanbod te schrappen.

Voor alle duidelijkheid: ook Franstalige muziek doet opnieuw zijn intrede. Entertainment in beide landstalen was tot nu toe te gevoelig. Toen de MIVB een experiment deed met een Franstalige hit, ontving de maatschappij een groot aantal klachten van klanten.

De directie van de MIVB heeft nu quota vastgelegd voor het gebruik van muzikale talen, zoals gevraagd was door de raad van bestuur. "Maar daar communiceren we liever niet over," zegt woordvoerster An Van hamme. "Kwestie van deze hetze niet opnieuw op te poken."

Wat er op de Nederlandstalige playlist staat kunnen we wel melden: onder andere 'De Poppenstoet' van Louis Neefs, 'Watskeburt' van De Jeugd van Tegenwoordig, 'Rood' van Marco Borsato, 'In de plooi' van Bart Peters, 'Kom doe de line dance' van Will Tura en de dansvloerkraker 'Heb je even voor mij' van Frans Bauer passeren de revue. De MIVB wijst er wel op dat het bedrijf dat voor de muziek in de metro zorgt, nog volop bezig is met het bijschaven van de playlist.

Naast Frans- en Nederlandstalige muziek draait de MIVB ook liedjes in het Engels, Spaans en Italiaans.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni