Fiscus neemt 25 miljoen in beslag van erfgenamen notaris Verbruggen

© brusselnieuws.be
17/08/2012
De belastingadministratie heeft bewarend beslag laten leggen op 25 miljoen euro van de ruziënde erfgenamen van de rijke Brusselse notaris Robert Verbruggen.

De erfenissaga bij de Brusselse notarisfamilie duurt nu al tien jaar. Toen notaris Robert Verbruggen overleed, verdeelden vijf van de zeven kinderen de erfenis van 400 miljoen euro. De twee andere erfgenamen en de fiscus deelden niet mee in het bedrag. Het kwam tot een rechtszaak waarbij de vijf tot vijf maanden voorwaardelijk werden veroordeeld.

Vorige week werd bewarend beslag gelegd op geld en vastgoed van de vijf, meldt Het Laatste Nieuws. "Er is voor een totaalbedrag van 25 miljoen euro in beslag genomen bij de erfgenamen", zegt Luc Van Helshoecht, advocaat van de Belgische staat. "Het gaat om 8 miljoen aan erfenisrechten en een boete van 200 procent voor de fraude". Ze hebben gespeeld en verloren", aldus de advocaat.

De claim van de Belgische staat is niet onherroepelijk. "De vijf kunnen nog steeds een herziening vragen als ze daarvoor nieuwe elementen naar voren schuiven". Maar voorlopig is dat nog niet gebeurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni