Ex-MR-schepen de Clippele trekt lijst met FDF

© brusselnieuws.be
27/04/2012
De Elsense schepen zonder bevoegdheden Olivier de Clippele trekt in oktober een gezamenlijke lijst met het FDF in zijn gemeente en is kandidaat-burgemeester. De Clippele was in onmin geraakt met zijn partij MR toen hij weigerde de begroting goed te keuren.

De Clippele zal de aliantielijst met het FDF trekken in Elsene en is dus kandidaat-burgemeester.

Tot voor kort was hij schepen van Financiën, maar het schepencollege ontnam vorig jaar zijn bevoegdheden nadat hij kritiek had op de begroting, die volgens hem veel te veel geld uittrekt voor de renovatie van het gemeentehuis. De Elsense MR heeft ook stappen ondernomen om hem uit de partij te zetten. Formeel is de Clippele echter nog steeds lid van MR.

De Clippele kondigde onlangs aan dat hij met een eigen lijst zou opkomen onder de naam Respect & Democratie. Die beweging vormt nu dus een alliantie met het FDF.

Donderdag verstuurde de Clippele trouwens al een petitie naar alle Elsenaars om een volksraadpleging te vragen voor de renovatie van het gemeentehuis.

De MR regaeert verontwaardigd op de démarche van de Clippele. "Hij heeft zich altijd verzet tegen de extremistische ideeën van het FDF. En nu gaat hij zelf op hun lijst staan. Begrijpe wie kan."

"De MR werkte tot voor kort ook samen met het FDF, zowel in de gemeente als het parlement. We zijn altijd op een gemeenschappelijke lijst opgekomen. En ik ben nooit zelf uit de MR gestapt. Het is dus niet alsof ik plotseling van overtuiging ben veranderd", antwoordt de Clippele.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni