Ex-bokser Bea Diallo kandidaat-voorzitter Brusselse PS

© brusselnieuws.be
17/12/2012
Ex-bokser en schepen in Elsene Bea Diallo stelt zich kandidaat om Rudi Vervoort op te volgen als voorzitter van de Brusselse PS. Dat kondigt hij maandag zelf aan in Le Soir.

Bea Diallo (42) ontwaart een kloof tussen de burger en de politiek en wil die dichten. "Mensen verliezen hun vertrouwen in de politiek. Dat merk je aan de vooruitgang van de PTB/PVDA en de Piraatpartij".

Hij is de eerste PS'er die openlijk solliciteert naar de functie van Brussels partijvoorzitter.

Hij is er zich van bewust dat de strijd niet makkelijk wordt. "In tegenstelling tot het boksen zijn er nauwelijks regels in de politiek en komen de klappen van alle kanten."

Zoon van diplomaat
Voorts wijst hij op zijn populariteit. "In 2004 werd ik vanop de 69ste plaats als Brussels parlementslid verkozen, met het vijfde beste resultaat op de PS-lijst. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen was ik de enige schepen in Elsene die erop vooruitging."

Lansana Bea Diallo (Monrovia, 7 juli 1971) is van Guineese origine en heeft de dubbele nationaliteit. Hij werd geboren als zoon van een Guineese diplomaat in Liberia, maar bracht zijn jeugd door in Parijs. Hij is licentiaat in de economische wetenschappen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni