Europa klaagt over fietsers in Wetstraat

Steven Van Garsse
© Brussel Deze Week
02/03/2011
Het fietspad in de Wetstraat zorgt voor ergernis bij de Europese Commissie. Er zijn tal van klachten van EU-ambtenaren die ei zo na worden omvergereden door snelle fietsers.

Het fietspad in de Wetstraat is mooi gescheiden van de autoweg, maar niet van het voetpad. Dat zorgt al enkele jaren voor conflicten. Er kan nu snel gefietst worden langs de belangrijke verkeersader, maar voetgangers staan er vaak onverhoeds op het rode fietspad. En dan wil het weleens mislopen.

Voor de EU, die veel ambtenaren in de wijk heeft, kan het zo niet langer. "De zaak is aangekaart tijdens een Taskforce in de herfst," zegt Marie-Laure Roggemans, EU-verbindingspersoon voor de Brusselse regering. "We hebben de politiezone Brussel-Elsene geraadpleegd, maar die ziet geen reden om de situa­tie aan te passen."

Roggemans merkt ook op dat dit moeilijk zou zijn. Een barrière plaatsen zou nog veel gevaarlijker zijn. De oplossing? "Het komt erop aan zo goed mogelijk samen te leven, Europeanen en Brusselaars, in de wijk, maar ook op de openbare weg."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni