© tvbrussel
Mensen die hun overleden hond of kat een waardige laatste rustplaats willen bieden, kunnen voortaan terecht op de begraafplaats van Elsene. De gemeente is daarmee de eerste in Brussel. Goedkoop is zo'n dierengraf niet, inclusief gedenksteen betaalt er al snel 300 euro.

Een weide aan de rand van het kerkhof van Elsene biedt plaats aan maximaal 200 overleden dieren. Die dieren moeten wel gecremeerd zijn, want een dierenlichaam begraven is niet toegelaten.

Volgens schepen Dominique Dufourny (MR) was er erg veel vraag naar zo'n begraafplaats. "Voor heel wat mensen maakt een huisdier deel uit van het gezin. Nu kunnen ze dus op een waardige manier afscheid nemen van hun dier."

Woensdag vindt de officiële opening plaats, maar vrijdag pas krijgt het allereerste overleden dier hier een plaatsje.

Wie hier ook een gedenksteen wil voor zijn overleden huisdier, moet daar wel een flink bedrag voor neertellen: 300 euro. Inwoners van Elsene betalen maar 100 euro.

Voor de eeuwigheid is dat graf trouwens niet, na vijf jaar moet u opnieuw betalen, anders maakt uw overleden hartendief plaats voor een ander. Voor wie dat geld er niet voor over heeft is er de strooiweide, want die is gratis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni