Ecolo en Groen! samen naar de kiezer in Brussel-Stad

© brusselnieuws.be
01/12/2011
Ecolo en Groen! trekken met een gemeenschappelijke lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel-Stad. Ecolo-fractieleidster in het Brussels parlement Marie Nagy trekt de lijst. Tweede op de lijst wordt Bart Dhondt, voorzitter van Jong Groen!. Staatssecretaris Bruno De Lille duwt de lijst op de voorlaatste plaats.

Ecolo en Groen! hebben donderdag officieel het startschot gegeven voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012. Ze stappen met een tweetalige lijst naar de kiezer, naar eigen zeggen de enige tweetalige lijst in de Stad Brussel.

"We gaan samen naar de kiezer om de Brusselaars de smaak van hun stad terug te geven," luidt het in een mededeling. "Om van deze stad een groene stad te maken waar het leefmilieu en de levenskwaliteit een recht zijn en een realiteit voor iedereen." De groenen willen "een transparant bestuur waarbij ook rekening gehouden wordt met de stem van de burgers."

De centrale boodschap van de Ecolo-Groen! campagne is "Beter leven in de Stad". Dat is in de eerste plaats een betere dienstverlening, meer netheid, een betere mobiliteit, met meer plaats voor de voetganger, de fietser en het openbaar vervoer.

Far West
Volgens Bart Dhondt willen de groenen de Anspachlaan met het Brouckèreplein, het Beursplein, Fontainas, Anneessens opwaarderen. Om het onveiligheidsgevoel weg te nemen pleit Ecolo-Groen! voor een geïntegreerde aanpak met preventie, investeringen in sociale netwerken, een goede mix van functies en een open toegankelijke politie dicht bij de burgers. "Brussel lijkt nu nog te vaak op een Far West. De problemen van veiligheid en leefbaarheid beperken zich dan ook niet tot probleemwijken, maar ook in wijken die het goed doen kan een gebrek aan een mix van functies de kwaliteit van het leven in die wijk aantasten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni