Deleuze wordt eerste Ecolo-burgemeester

© brusselnieuws.be
14/10/2012
In Watermaal-Bosvoorde is er een akkoord tussen de partijen Ecolo-Groen, MR en GMH. De informatie wordt door een betrouwbare bron binnen Ecolo bevestigd aan brusselnieuws.be. Olivier Deleuze (Ecolo) wordt zo de eerste Ecolo-burgemeester in het Brussels gewest.

De drie partijen beschikken over een werkbare meerderheid van 15 zetels op een totaal van 27.

Met het akkoord komt een einde aan de FDF-dynastie Payfa, die al sinds 1976 standhoudt. Het FDF en de PS samen halen maar 12 zetels.

CD&V-er Jan Verbeke wordt volgens het akkoord Vlaamse schepen. Hij is tevreden "dat er een einde komt aan het FDF-tijdperk". Hij krijgt naast Vlaamse aangelegenheden ook de bevoegdheden Sport en Bevolking.

CD&V zou ook de OCMW-voorzitter mogen leveren.

Joris Poschet, Vlaamse kandidaat op de GMH-lijst, is verheugd over het akkoord. "Wij zijn blij dat we het FDF naar de oppositie hebben kunnen verdringen", zegt hij. "We hopen dat dit een nieuwe start betekent voor de relatie tussen de Nederlandstaligen en de gemeente."

Indien Deleuze effectief burgemeester wordt, dan is dat volgens huidig burgemeester Payfa "zonder respect voor de Bosvoordse bevolking". Payfa behaalt immers 2.560 voorkeursstemmen, terwijl Deleuze er 1.264 behaalt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni