Reddy De Mey (VB) jaagt Olivier Deleuze uit studio

© brusselnieuws.be
06/03/2012
Kersvers Ecolovoorzitter Olivier Deleuze heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven in Vlaanderen. In het VRT-programma Reyers Laat verliet hij de studio toen voormalig journalist en Vlaams Belanglid Reddy De Mey aanschoof.

De Mey kwam erbij in zijn hoedanigheid van ex-journalist, die 25 jaar geleden de ramp met de Herald of Free Enterprise versloeg.

Reden genoeg voor het Ecolokopstuk uit Brussel om op te stappen. "'Ik wens niet te debatteren in een plaats waar er vertegenwoordigers zijn van wat ik beschouw als ondemocratische partijen," aldus Deleuze.

Dat het niet over politiek maar over een scheepsramp ging, veranderde niets aan het oordeel van de nieuwe covoorzitter. "Een partij die ondemocratisch is, is iets bizar en moet niet iets banaals worden."

De Mey beklemtoonde dat zijn partij in het Vlaams Parlement wél behandeld wordt als de anderen. "Als je zelfs niet wil praten over een ramp als de Herald, is dat een ramp voor de Vlamingen die transfers betalen aan Wallonië," liet De Mey nog optekenen.

Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) noemde de houding van Deleuze "een vorm van radicalisme waar ik moeilijk bijkan. Reddy is een journalist die in Vlaanderen zijn strepen heeft verdiend."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni