De Rotte Planchei zoekt nieuwe uitbaters

Steven Vandenbergh
© Brussel Deze Week
29/10/2010
Restaurant L’Etoile D’Or in de Voldersstraat, ook gekend als De Rotte Planchei, zoekt “Nederlandstalige” uitbaters.

Sinds twee maanden is Justo Velasco (36) de eigenaar van het restaurant L'Etoile D'or, ook bekend als De Rotte Planchei. Velasco, van Spaanse origine, zoekt "Nederlandstalige kandidaat-huurders". "De Nederlandstaligen aan de Vlaamsesteenweg leveren goed werk. Zij kunnen het taverne-restaurant in de Voldersstraat ook een nieuwe dynamiek geven."

Velasco, ook eigenaar van een meubelzaak in de Vlaamsesteenweg, heeft duidelijk geluisterd naar Christina Calle, de voormalige Spaanse eigenares die het restaurant zeventien jaar openhield. Volgens Calle, die met haar man "elke avond 80 klanten" bediende, bestond hun cliënteel voor 90 procent uit Nederlandstaligen. "Wij boden goedkope Brusselse en Belgische keuken aan. De laatste zeven jaar was de zaak op enkele maanden na echter gesloten."

Met die 'enkele maanden' verwijst Calle naar Tille Depauw en Michel Van Herreweghe. Zij droomden van een restaurant dat ook een artistieke ontmoetingsplaats zou worden, maar die vlieger landde snel. "Livemuziek en alcohol in een buurt die vooral Arabisch is, ligt heel moeilijk," zegt Calle. Volgens de nieuwe eigenaar hoeft een glas bier echter geen probleem te vormen. "Dat zie je ook aan het Anneessensplein. Bovendien, in Brussel doet iedereen toch wat hij wil? Het enige wat niet kan, is het interieur veranderen." Dat interieur heeft een sfeervolle plankenvloer, aan de zijkanten staan houten zitbanken en in de lambrisering zijn spiegels verwerkt. Een zwarte gietijzeren potkachel verwarmt de ruimte, die volgens Calle meer dan 150 jaar oud is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni